select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Anfield

Klubb: Liverpool
Hjemmeside: http://www.liverpoolfc.com
Divisjon: Premier League
By: Liverpool
Land: England
Publikumskapasitet: 54074
Åpnet: 1884
GoogleMapUrl: https://goo.gl/maps/cWyazybJxxDd5bBv5

Siste 10 besøk på Anfield

  Teodor Steinskog  (31. mars 2024)
  Terje Steinskog  (31. mars 2024)
  Stian Johansen  (31. mars 2024)
  Svein Bråthen  (10. mars 2024)
  Terje Steinskog  (10. mars 2024)
  Richard Aaserud  (10. mars 2024)
  Richard Aaserud  (10. februar 2024)
  Richard Aaserud  (28. januar 2024)
  Vidar Johansen  (28. januar 2024)
  Rune Landsverk  (20. desember 2023)

Beskrivelse

Anfield ble bygget i 1884, og har vært hjemmebanen til Liverpool FC siden klubben ble stiftet i 1892, etter at byrival Everton flyttet fra Anfield. Anlegget består av fire forskjellige tribuner: The Kop, Main Stand, Centenary Stand og Anfield Road End. Tilskuerrekorden er på 61 905 fra en kamp i FA-cupens fjerde runde mot Wolverhampton i 1952. Utenfor stadion finnes det to porter som er oppkalt etter de to mest legendariske managerene i klubben, Paisley Gates og Shankly Gates. Det finnes også en statue av Bill Shankly bak The Kop. Ved siden av Shankly Gates finner man minnesmerket etter de 96 Liverpool-supporterne som omkom i Hillsborough-tragedien. Main Stand ble bygget om for over £ 100 millioner til 2016/17 sesongen. Den ruver høyt over resten av anlegget som nå har en kapasitet på 54.074 sitteplasser. 
 

Billettinfo og priser

På Liverpools offisielle hjemmeside www.liverpoolfc.com finnes informasjon om billetter og priser. Liverpool har en stor andel sesongbilletter, og det anbefales på det sterkeste å kjøpe billetter på forhånd. Er man ute etter kampbillett er det en stor fordel å tegne medlemskap i klubben.

Nærmeste jernbane- eller t-banestasjon

Nærmeste togstasjon er Kirkdale, som ligger på det lokale Merseyrail-nettverket. Som tilreisende til byen med tog vil man imidlertid som regel ankomme hovedjernbanestasjonen i Liverpool, Lime Street, og det enkleste er da å ta en taxi derfra og opp til stadion. Dette vil koste ca £ 8. Det er også mulig å ta buss opp til Anfield fra Queens Square, som ligger bare et par minutters gange nedenfor Lime Street Station.

Anbefalte puber og spisesteder i nærheten

Det ligger en rekke puber i Walton Breck Road, som er gaten rett bak The Kop. De to mest kjente Liverpool-pubene er nok The Albert og The Park, som ligger kloss inntil stadion på hver sin side av gaten rett bak The Kop. Litt lenger nede i gata finner man The Twelfth Man (som tidligere het The Salisbury), og litt lenger opp i gata finner man den store toetasjers puben Sandon, hvor klubben ble stiftet i 1892. På motsatt side av stadion, Anfield Road End, finner man The Arkles, som er en pub som blir hyppig brukt av bortesupporterne fordi det er den puben som ligger nærmest deres inngang. Det finnes også en rekke andre «vannhull» i umiddelbar nærhet av stadion.