select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Nyheter

Som vanlig er det stor utskiftning i National League North og South siden fire klubber rykker fra av ligaene. Etter sesongen 2022/23 var det AFC Telford, Kettering Town, Leamington og Bradford Park Avenue som rykket ned fra North. Fra South måtte Dulwich Hamlet, Concord Rangers, Cheshunt og Hungerford Town ta den tunge ned til nivå 7 i det engelske ligasystemet. 

Bishop's Stortford, Tamworth, South Shields, Warrington Town og Rushall Olympic er nye i North. De to førstnevnte har tidligere erfaring på dette nivået. Aveley, Weston super-Mare og Truro City er nye klubber i South. Aveley har ikke vært på dette nivået tidligere. Truro City skal spille sine hjemmekamper på Bolitho Park i Plymouth. 

I Skottland det også noen endringer. The Spartans rykket opp fra Lowland League etter kvalifisering og erstattet Albion Rovers i Scottish League Two. De spiller sine hjemmekamper på Ainslie Park i Edinburgh. Queen's Park (Scottish Championship) flytter tilbake til Glasgow og starter sesongens tre første kamper på "Lesser Hampden" før de fra midten av september vil spille sesongens resterende kamper på landslagsarenaen Hampden Park. Clyde (Scottish League Two) vil også i sesongen 2023/24 spille sine hjemmekamper på Hamilton Academicals bane ZLX Stadium (tidligere New Douglas Park). 

Reading Women rykket ned fra Women's Super League og ble erstattet av Bristol City Women foran 2023/24-sesongen. En utfordring er at klubbene ofte benytter flere baner i løpet av en sesong. Et eksempel er Manchester United Women som står oppført med Leigh Sports Village som sin hjemmebanen, men har i noen kamper benyttet Old Trafford. I dette eksemplet registreres besøket på Leigh Sports Village. Det samme gjelder de andre klubbene i Women's Super League. 

Millenium Stadium i Cardiff teller ikke lenger som en gyldig bane. Det har sammenheng med at det ikke er blitt spilt en kamp der siden 2012, og det er følgelig ikke lenger mulig å besøke banen. Millenium Stadium ble i sin tid brukt til ligacup/FA cupfinaler da Wembley Stadium var under ombygging. I de siste årene har det walisiske landslaget spilt sine hjemmekamper på Cardiff City Stadium og Liberty Stadium i Swansea.

Mange banehoppere har en målsetting om å besøke de 92 banene i de fire øverste divisjonene i England. Fra og med 2015/16-seongen finnes det en separat liste under menyen Club 92 med oversikt over hvem som har besøkt disse banene. Alle som har nådd milepælen med besøk på 92 baner vil motta et eget diplom fra SBF.