select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Betingelser

 

Har du besøkt mer enn 25 britiske baner?

 

Da er du en skikkelig groundhopper!

 

Groundhopping eller banehopping på norsk, er et typisk britisk fenomen og er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør dette så spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller, men tvert imot gir det vel så mye status å ha besøkt en mer avsidesliggende bane tilhørende en klubb i de litt lavere divisjoner. Har du besøkt minst 25 britiske baner, så oppfyller du du vilkårene for å få en plass på eksklusive listen til Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF). 

 

For å få godkjent en bane, må nedenstående regler være fulgt:

 

1. Disse banene godkjennes

Totalt 216 baner 

 

Nåværende hjemmebane til alle nåværende 92 engelske ligaklubber (fire divisjoner).

Nåværende hjemmebane til alle nåværende 42 skotske ligaklubber (fire divisjoner).

Nåværende 66 baner til klubber i National League og National League South og North.

Nåværende 12 baner i Women's Super League

Wembley Stadium, London.

Hampden Park, Glasgow.


NB! I enkelte sesonger kan antall godkjente baner være færre enn 216 eksempelvis hvis en klubb går konkurs eller blir ekskludert 

 

2. Godkjent besøk

For å få godkjent et besøk, stilles det også krav om at dette må være en obligatorisk førstelagskamp. Som obligatorisk regnes ligakamper og cupkamper arrangert av FA, Premier League, English Football League, Scottish FA, Scottish Professional Football League, Scottish League, National League (tidligere Conference League), UEFA og FIFA. I tillegg regnes landskamper på alle aldersnivåer, Community Shield, Inter League-kamper (eksempelvis Anglo-Italian Cup) og andre representasjonskamper arrangert av de nevnte forbund.

 

Playoff kamper på nivå under National South/North teller ikke som banebesøk hvis klubben skulle rykke opp. Besøket må være gjort mens klubben spiller på godkjent nivå. 

 

For å få godkjent flere banebesøk på samme dag må den første kampen være ferdigspilt før den neste starter. I tillegg må det fysisk mulig å komme seg fra den første banen og til den neste mellom kamptidspunktene.

 

SBF stiller ingen krav til dokumentasjon for besøket, men appellerer til din ærlighet.

 

3. Nøytral bane

Kamper på nøytral bane teller hvis den er i henhold til godkjent besøk (ref. punkt 2). Eksempelvis gjelder dette cupfinaler på Wembley eller Hampden Park.

 

4. Gjelder som to baner

Besøk på baner som benyttes av to klubber kan telles to ganger forutsatt at du har vært på hjemmekamper med begge klubbene.

 

5. Ikke godkjent besøk

Besøk ved følgende type kamper godkjennes ikke: Reservelag, treningskamper, "pre-season", regionale turneringer, "testimonials" og klubbkamper i aldersbestemte klasser.

 

6. Avbrutt kamp

Hvis kampen blir avbrutt etter kampens start vil besøket på banen bli godkjent.

 

7. Tvilstilfeller

Tvilstilfeller som vanskelig kan tolkes ut fra dette regelverk, kan forelegges SBF for godkjenning