select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Betingelser

Har du besøkt 25 eller flere enn 25 britiske baner?

Da er du en skikkelig groundhopper!

 

Groundhopping, eller banehopping på norsk, er et typisk britisk fenomen, og det er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør dette så spesielt, er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller, men tvert imot gir det vel så mye status å ha besøkt en mer avsidesliggende bane som tilhører en klubb i de litt lavere divisjoner. Har du besøkt minst 25 britiske baner,  oppfyller du vilkårene for å få en plass på den eksklusive listen til Supporterunionen for britisk fotball (SBF). 

 

For å få godkjent en bane, må nedenstående regler være fulgt:

 

1. Disse banene godkjennes

Totalt teller 220 baner i sesongen 2023/2024.

 

Nåværende hjemmebane til alle nåværende 92 engelske ligaklubber (fire divisjoner).

Nåværende hjemmebane til alle nåværende 42 skotske ligaklubber (fire divisjoner).

Nåværende 72 baner til klubber i National League og National League South og North.

Nåværende 12 baner i Women's Super League.

Wembley Stadium, London.

Hampden Park, Glasgow.


NB! I enkelte sesonger kan det skje at antall godkjente baner blir færre enn 220, siden det hender at klubber går konkurs eller blir ekskluderte. 

 

2. Godkjent besøk

For å få godkjent et besøk, stilles det også krav om at dette må være en obligatorisk førstelagskamp. Som obligatorisk kamp regnes ligakamper og cupkamper som blir arrangert av FA, Premier League, English Football League, Scottish FA, Scottish Professional Football League, Scottish League, National League (tidligere Conference League),  Women's Super League, UEFA eller FIFA. I tillegg regnes landskamper på alle aldersnivåer, Community Shield, Inter League-kamper (eksempelvis tidligere Anglo-Italian Cup) og andre representasjonskamper som blir arrangert av de nevnte forbund.

 

Play-off-kamper på nivå under National South/North teller ikke som banebesøk hvis klubben skulle rykke opp. Besøket må være gjort mens klubben spiller på godkjent nivå.

 

For å få godkjent flere banebesøk på samme dag, må den første kampen være ferdigspilt før den neste starter. I tillegg må det være fysisk mulig å komme seg fra den første banen og til den neste mellom kamptidspunktene.

 

SBF stiller ingen krav til dokumentasjon for besøket, men appellerer til din ærlighet ("gentlemen's agreement").

 

3. Nøytral bane

Kamper på nøytral bane teller hvis den er i henhold til godkjent besøk (ref. punkt 2). Eksempelvis gjelder dette cupfinaler på Wembley eller Hampden Park.

 

4. Gjelder som to baner

Besøk på baner som benyttes av to klubber, kan telles to ganger, forutsatt at du har vært på hjemmekamper med begge klubbene.

 

5. Ikke godkjent besøk

Besøk ved følgende type kamper godkjennes ikke: Reservelag, treningskamper, "pre-season", regionale turneringer, "testimonials" og klubbkamper i aldersbestemte klasser.

 

6. Avbrutt kamp

Hvis kampen blir avbrutt etter kampens start, vil besøket på banen bli godkjent.

 

7. Tvilstilfeller

Tvilstilfeller som vanskelig kan tolkes ut fra dette regelverket, kan forelegges SBF for godkjenning