select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Betingelser

Har du besøkt mer enn 25 britiske baner?

Da er du en skikkelig groundhopper!

Groundhopping, eller banehopping på norsk, er et typisk britisk fenomen og er en slags uoffisiell konkurranse i å besøke flest mulig fotballstadioner. Det som gjør det spesielt er at det ikke bare er toppklubbenes baner som teller, men tvert imot gir det vel så mye status å ha besøkt en mer avsidesliggende bane tilhørende en klubb i de litt lavere divisjoner. Har du besøkt mer enn 25 britiske baner, så oppfyller du du vilkårene for å få en plass på eksklusive listen til Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF). 

For å få godkjent en bane, må nedenstående regler være fulgt:

1. Disse baner godkjennes
Totalt 203 baner 

Nåværende hjemmebane til alle nåværende 92 engelske ligaklubber.

Nåværende hjemmebane til alle nåværende 42 skotske ligaklubber*

Nåværende 68 baner til klubber i National League/ South og North.

Wembley Stadium, London.

* Hampden Park, Glasgow er inkludert i de 42 skotske ligabanene.

2. Godkjent besøk
For å få godkjent et besøk, stilles det også krav om at dette må være en obligatorisk førstelagskamp. Som obligatorisk regnes ligakamper og cupkamper arrangert av FA, Premier League, English Football League, Scottish FA, Scottish Professional Football League, Scottish League, National League (tidligere Conference League) , UEFA og FIFA. I tillegg regnes landskamper på alle aldersnivåer, Community Shield, Inter-Leaguekamper (eksempelvis Anglo-Italian Cup) og andre representasjonskamper arrangert av de nevnte forbund.

Playoff kamper på nivå under National South/North teller ikke som banebesøk for klubben dersom den skulle rykke opp. Besøket må være gjort mens klubben spiller på godkjent nivå. 
 
Skal man få registrert flere banebesøk på samme dag må den første kampen være ferdigspilt før den neste starter. I tillegg må det  fysisk mulig å komme seg fra det første stadionet og til den neste mellom kamptidspunktene.
 
SBF stiller ingen krav til dokumentasjon for besøket, men appellerer til din ærlighet.

3. Nøytral bane
Fra 2018/19 sesongen gjelder ikke besøk på nøytral bane. For å få registrert et besøk må du se hjemmelaget spille på sin egen bane.

4. Gjelder som to baner
Besøk på baner som benyttes av to ligaklubber kan telles to ganger, forutsatt at du har vært på hjemmekamper med begge klubbene. Banen godkjennes som besøk hos hjemmelaget i den aktuelle kampen. Sjekk den fullstendige listen for detaljer.

5. Ikke godkjent besøk
Besøk ved følgende type kamper godkjennes ikke: Reservelag, treningskamper, "pre-season", regionale turneringer, "testimonials" og klubbkamper i aldersbestemte klasser.

6. Avbrutt kamp
Hvis kampen blir avbrutt etter kampens start, vil besøket bli godkjent, men ikke ved avlyst kamp.

7. Tvilstilfeller
Tvilstilfeller som vanskelig kan tolkes ut fra dette regelverk, kan forelegges SBF for godkjenning.