select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Plough Lane

Klubb: AFC Wimbledon
Hjemmeside: https://www.afcwimbledon.co.uk/
Divisjon: League Two
By: London
Land: England
Publikumskapasitet: 9215
Åpnet: 2020
GoogleMapUrl: https://goo.gl/maps/91jgYVVo2oJRr84W8

Siste 10 besøk på Plough Lane

  Petter Frydenlund  (27. april 2024)
  Kenneth Glesnes  (6. april 2024)
  Terje Ullnæss  (6. april 2024)
  Håkon Landro  (29. mars 2024)
  Henrik M Høyer  (29. mars 2024)
  Dag Håkon Hellevik  (5. mars 2024)
  Christian Noer  (27. januar 2024)
  Tom Morken  (6. januar 2024)
  Stein Håkon Nes  (25. november 2023)
  Stian Offerdal  (25. november 2023)

Beskrivelse

AFC Wimbledon er endelig tilbake der klubben hører hjemme! Tirsdag 3. november 2020 blei den første kampen spilt på nye Plough Lane. Det nye stadionet, som har plass til 9215 sittende tilskuere, ligger ca. 200 meter fra klubbens tidligere hjem med samme navn. Klubben, som den gang het Wimbledon, forlot Plough Lane i 1991 og blei i 2003 flytta til Milton Keynes, nord for London, og den fikk da navnet MK Dons. De norske investorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten var klubbens eiere den gangen.

Flyttinga var kontroversiell, og supporterne av gamle Wimbledon starta en ny klubb den 30. mai 2002 med navnet AFC Wimbledon, som en protest mot navneendringa og flyttinga til en annen by. AFC Wimbledon starta deretter på laveste nivå i det engelske ligasystemet. Foran sesongen 2011/12 var klubben klar for League Two. AFC Wimbledon spilte frem til juni 2020 på The Cherry Red Records Stadium (også kjent som Kingsmeadow). Fram til åpninga av nye Plough Lane spilte AFC Wimbledon sine første kamper høsten 2020 på banen til Queens Park Rangers.

Helt siden 2013 pågikk arbeidet med å flytte AFC Wimbledon tilbake til bydelen Merton i London. I desember 2015 blei planene om et nytt stadion godkjent av de lokale myndighetene. For å finansiere et nytt stadion solgte AFC Wimbledon Kingsmeadow til Chelsea, som bruker anlegget som hjemmebane for kvinnelaget sitt.

Det nye Plough Lane er bygget på tomta der Wimbledon Greyhound Stadium lå, og det fremstår nå som et tidsriktig stadion. I tilknytning til banen er det også bygd et konferansesenter med plass til 800 personer.

Billettinfo og priser

Se AFC Wimbledons hjemmeside www.afcwimbledon.co.uk

Nærmeste jernbane- eller t-banestasjon

Det er nokså lett å komme seg til Plough Lane, med flere muligheter for å reise kollektivt. Nærmeste jernbanestasjon er Haydons Road, der det er god togforbindelse med London Waterloo Station og London Blackfriars Station.

Vil man heller ta t-banen, ligger både Colliers Wood og Tooting Broadway med gangavstand til banen. Begge stasjonene er i sone 3 langs Northern Line, og London Waterloo er nok det beste utgangspunktet. Alternativt kan man gå av ved Wimbledon Park eller Wimbledon i sone 3 langs District Line.

Anbefalte puber og spisesteder i nærheten

Under den ene langsiden, Cappagh Stand, ligger det en meget fin pub med eget mikrobryggeri, i tillegg til et godt utvalg av andre drikkevarer. Puben er tilgjengelig for alle besøkende på Plough Lane, og den anbefales på det varmeste.