select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Plough Lane

Klubb: AFC Wimbledon
Hjemmeside: https://www.afcwimbledon.co.uk/
Divisjon: League One
By: London
Land: England
Publikumskapasitet: 9300
Åpnet: 2020
GoogleMapUrl: https://goo.gl/maps/91jgYVVo2oJRr84W8

Siste 10 besøk på Plough Lane

  Karl Yngvar Øvensen  (2. oktober 2021)
  Tore Gjerdingen  (7. september 2021)

Beskrivelse

AFC Wimbledon er endelig tilbake der klubben hører hjemme! Tirsdag 3. november 2020 ble den første kampen spilt på Plough Lane. Det nye stadionet med plass til 9.300 tilskuere ligger ca. 200 meter fra klubbens tidligere hjem med samme navn. Klubben som den gang het Wimbledon forlot Plough Lane i 1991 og ble i 2003 flyttet til Milton Keynes nord for London og fikk navnet MK Dons. De norske investorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten var klubbens eiere den gangen. 

Flyttingen var kontroversiell og supportere av gamle Wimbledon startet en ny klubb med navn AFC Wimbledon i 2002 som en protest. Den startet på laveste nivå i det engelske ligasystemet. Foran sesongen 2011/12 var klubben klar for League Two. AFC Wimbledon spilte frem til juni 2020 på The Cherry Red Records Stadium (også kjent som Kingsmeadow). Frem til åpningen av Plough Lane spilte AFC Wimbledon sine første kamper høsten 2020 på banen til Queens Park Rangers. 

Helt siden 2013 har AFC Wimbledon arbeidet med å flytte tilbake til bydelen Merton i London. I desember 2015 ble planene om et nytt stadion godkjent av de lokale myndighetene. For å finansiere et nytt stadion solgte AFC Wimbledon Kingsmeadow til Chelsea som bruker anlegget som hjemmebane for kvinnelaget sitt. 

Den nye Plough Lane er bygget på tomten hvor Wimbledon Greyhound Stadium lå og er et tidsriktig stadion. I tilknytning til banen er det også bygget et konferansesenter med plass 800 personer. 

Billettinfo og priser

Se AFC Wimbledons hjemmeside www.afcwimbledon.co.uk

Nærmeste jernbane- eller t-banestasjon

Det er lett å komme seg til Plough Lane med flere muligheter for å reise kollektivt. Nærmeste jernbanestasjon er Haydons Road med god forbindelse fra London Waterloo og London Blackfriars.

Vil man ta t-banen så ligger både Colliers Wood og Tooting Broadway med gangavstand til banen. Begge stasjonen er i sone 3 langs Northern Line og Waterloo er nok det beste utgangspunktet.