select
 
Supporterunionen for Britisk Fotball
Share/Save/Bookmark

Pride Park

Klubb: Derby County
Hjemmeside: http://www.dcfc.co.uk
Divisjon: League One
By: Derby
Land: England
Publikumskapasitet: 33597
Åpnet: 1997
GoogleMapUrl: https://goo.gl/maps/jsgZZaHoAxdqUGgB9

Siste 10 besøk på Pride Park

  Sven Arthur Ljosland  (27. april 2024)
  Geir Flyum  (16. mars 2024)
  Tom Roger Johansen  (12. mars 2024)
  Geir Flyum  (12. mars 2024)
  Geir Flyum  (15. januar 2024)
  Rune Landsverk  (21. desember 2023)
  Geir Flyum  (18. mars 2023)
  Tore Gjerdingen  (8. januar 2023)
  Anders Johansen  (8. januar 2023)
  Ola Nylend  (30. desember 2022)

Beskrivelse

Stadion er relativt nytt i engelsk sammenheng. Det blei åpna av Dronning Elizabeth II den 18. juli 1997. Kapasiteten er på 33597, men med sikkerhetsnett og diverse andre forholdsregler regnes 33010 som fullsatt. Bortefansen befinner seg bak målet i sør, og de mest høylytte hjemmesupporterne står i South East Corner. Nytt av året er en 77 kvm stor TV-skjerm som er installert i North West Corner. Selve stadion ligger i området Pride Park, derav navnet, som er et nytt industriområde, som har vokst frem etter at stadion ble flyttet dit. Supporterbutikk, samt bakeri (Greggs) og Starbucks Coffee (!) finnes i stadionbygget. Utenfor det nordvestre hjørnet er det de senere årene reist en statue av klubbens mest legendariske trenerpar, nemlig Brian Clough og Peter Taylor.
 

Billettinfo og priser

Fra sesongen 2012/13 har klubben iverksatt såkalt "Demand Based Pricing", som vil si at billettprisene så og si er flytende. For de mest attraktive kampene ligger langsidebilletter på rundt £30, men dette kan altså stige frem mot kampen. Fra billettkontoret har supporterklubben fått følgende oppfordring: "Please note that the earlier you purchase your tickets the lower price you will pay." Billetter og "live"-priser finner man på http://tickets.wearederby.com. Det blir sjelden utsolgt i forveien, men med dette billettsystemet kan det altså lønne seg å bestille på forhånd.

Nærmeste jernbane- eller t-banestasjon

Derby Station, som er eneste togstasjon i Derby, ligger midt mellom Pride Park (øst) og sentrum av Derby (vest). Kommer man med toget lønner det seg å gå ut på "baksiden", som er den siden stadion ligger på. Derfra når man stadion på 10-15 minutter med normal gange. Avstanden er en drøy kilometer. Ellers kan man lett få tak i taxi utenfor hovedinngangen på togstasjonen. Da står en 3 km kjøretur for døren, og stadion nås på 6-7 minutter.

Anbefalte puber og spisesteder i nærheten

De fleste pubene i Derby er på "bysiden" av togstasjonen, og like utenfor nevnte togstasjon finner man pubene Waterfall, Merry Widows og Victoria Inn. De to sistnevnte er små og intime hjemmepuber, mens Waterfall er litt større lokale, og her viser de i tillegg annen fotball på TV. På "stadionsiden" av togstasjonen serverer de pints på the Harvester, men dette heller mer mot restaurant enn pub. Ellers finnes det flere andre puber i gatene som går ut fra togstasjonen, henholdsvis Midland Road (Station Inn og "bortepuben" The Crown & Cushion) og Railway Terrace (Alexandra Hotel og Brunswick Inn). Oppholder man seg i Derby lenger enn bare kampen er Standing Order i sentrum et "must"; et gammelt og ærverdig bankbygg som nå er omgjort til pub!